PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Høstprogrammet 2016

Den kulturelle spaserstokken kan denne høsten by på musikk, dans, visesang, skrøner, kystkultur og morsomme historier. Det blir forestillinger på Rauma Kulturhus, Voll omsorgsenter, Rauma sjukeheim og Åndalsnes sjukeheim.

"Viser av eldre årgang" - med Leif Inge Thormodsæther

”Viser av eldre årgang” er et konsertprogram for de eldste på sykehjem, bo og servicesenter. Ideen bak programmet er at musikk kommuniserer og er en kulturell formidlingsform av stor betydning for livskvalitet og glede for eldre. En hver konsert har derfor som mål å skape et hyggelig møte, med formidling av sanger de eldre kjenner igjen fra sin ungdomstid. Repertoaret er satt opp med bakgrunn i bl.a ønsker som har kommet fra de eldre selv, sanger de gjerne vil høre. Komponister som Einar Skjæraasen, Vidar Sandbeck, Arne Svendsen, Erik Bye og Alf Prøysen er ofte brukt i mitt program.

Lørdag 24.09.2016

16.00 Åndalsnes sjukeheim

17.30 Voll omsorgssenter

Mandag 26.09.2016

15.30 Rauma sjukeheim

Alle hjemmeboende er hjertelig velkommen.

"Eldredagen" med Banjo Kari Svendsen og Kjetil Skaslien

Kari Svendsen er en av våre mest folkekjære artister. En energibunt med sjarm, smittende humør og glimrende banjospill. Du kjenner henne fra både fjernsyn og radio. I tv - serien "Borgen skole" spilte Kari vaktmester Rigmor.

Kjetil Skaslien er først og fremst kjent for sin spesielle og utradisjonelle bruk av trekkspillets toner. Han spiller selvfølgelig gammeldans hvor trekkspillet er og alltid har vært hovedinstrument, men både som solist og akkompagnatør tryller han frem de vakreste toner uansett sjanger.

Torsdag 29. september

For at flest mulig skal få anledning til å delta blir det to forestillinger:
 
Klokka 12.00 Konsert, middag og dessert
Livsglede for Eldre sitt arrangement for beboere ved sjukeheimer og omsorgsenter, samt hjemmeboende som mottar hjelp i heimen.
Påmelding til Bodil Bue mob: 988 67 573 innen 27. september.
Inngang 100 kr.
 
Klokka 17.00 Konsert, bevertning og loddsalg
Åpen for for alle som ønsker å feire Eldredagen.
Billetter til arrangementet kl. 17.00 kan kjøpes på Servicetorget, Rauma Folkebibliotek og på  Rauma Kulturhus sine hjemmesider.
Billettprisen er 150 kr.
 

"BEST fra - VEST fra" med Gunnar GP Pedersen og Asgeir Berg

Nå har de to humørsprederne laget ”BEST-fra VEST-fra” der kystkulturen er i fokus. Begge har hatt utallige oppdrag der denne viktige delen av vår kulturskatt har blitt presentert. Hver for seg har de spilt med Johannes Kleppevik og Erik Bye. Og Gunnar GP var partner med Ivar Medaas i årevis på scenen, på turneer, i radioprogrammer og på fjernsyn.

”BEST-fra VEST-fra” oppfordrer til rungende allsang. Morsomme historier og vitser hører også med. Gunnar GP var ofte gjest i TV-serien ”Du skal høre mye” fra Rorbua i Tromsø, så latter og allsang er begge viktige momenter i deres opptredener.

Asgeir har også bak seg en lang og innholdsrik musikalsk karriere, der både turneer med kjente artister og mange opptredener i NRK, ikke minst i ”Søndagsposten” er av hans meritter. At han ofte omtales som en ”Trekkspillsjarmør” er meget passende! 

Tirsdag 4. oktober

16.00 Voll Omsorgsenter

Onsdag 5. oktober

11.00 Åndalsnes sjukeheim

15.30 Rauma sjukeheim

Alle hjemmeboende er hjertelig velkommen.

"Denne stunden" med Mathilde Øverland

Danse-improvisasjon for eldre i deres daglige oppholdsrom.

Kommer i desember.

 

Den kulturelle spaserstokken er midler tildelt fra Fylkeskommunen etter søknad. Midlene skal gå til gode kunst- og kulturtilbud til eldre.