PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Et tilbakeblikk på 2019

Januar, februar og mars var aktive måneder på sentralen. Utstyrssentralen er flittig brukt og det er i disse månedene det er størst trykk. Skolene arrangerer skidager som perler på en snor, mange drar til fjells og flere har oppdaget skøytebanen i Isfjorden. Over 750 enheter ble utlånt i løpet av 2019, det er kjempebra!

Formiddagstreff på Kvartal1 har eksistert i 8 år. 2 dager i uken tilbyr vi sosialt samvær med "noko attått". Vi har fantastiske frivillige som står for tilbudet og det er alltid like kjekt å være innom.

27 små og store arrangement for eldre har vi koordinert med midler fra Den kulturelle spaserstokken i 2019. Alle avdelinger på Rauma Helsehus har hatt besøk. Hjerterommet har blitt tatt i bruk som konsertarena, nye Måndalen omsorgssenter har fått testet ut sine lokaler og vi har hatt arrangement både på Grand Hotell og Rauma Kulturhus. Alt har gått som smurt takket være et godt samarbeid med både artister, avdelingsledere, Helsehussjef, pensjonistforeningene på Åndalsnes og i Isfjorden, Mandagsjentene, Seniordans og Rauma Kulturhus.

2020 byr på nye arrangement for vi har fått tildelt 81 000 kroner fra Møre og Romsdal Fylkeskommune for å bruke til gode kulturelle tilbud til eldre. Vi gleder oss til mer samarbeid og flotte opplevelser!

Det var to høydepunkt i fjor. Det ene var Eldredagen i samarbeid med pensjonistforeningene med fullt hus og god stemning på Grand Hotel. Det andre var Frivilligfesten som vi arrangerte på Rauma Kulturhus for alle som er frivillig i Rauma kommune som organisasjon. Tusen takk til alle frivillige som kom og gjorde Frivilligfesten til en fest! Dere har et hjerte av gull. Talere for dagen var Kultursjef Øystein Valde, Rådmann Toril Hovdenak og Helse- og velferdssjef Harald Digernes-Westby. Inger Prøis Andersen underholdt med utsøkt pianospill.

I Aktivitetsvennprosjektet gjennomførte vi ett Aktivitetsvennkurs og to erfaringsamlinger for aktivitetsvenner i samarbeid med demenskoordinator, Rauma demensforening og Nasjonalforeningen for folkehelse. Det er en utrolig fin gjeng med frivillige.

Rauma Røde Kors, Rauma Frivilligsentral, Frelsesarmeen og Den Norske Kirken har alle en eller annen form for besøkstjeneste som vi ønsker å få med flere frivillige på.  For å få en felles forståelse av besøkstjenesten troppet vi opp på Besøksvenn-kurset til Røde Kors og tok kurset. Nå går vi sammen og jobber for å bygge opp en god besøkstjeneste i Rauma.

Innimellom har leder for sentralen deltatt på nettverkssamlinger, holdt innlegg om Utstyrssentralen sitt samarbeid med NAV på fylkesamling for Frivillig Møre og Romsdal, om Frivilligfesten på fagsamling for frivillighetskoordinatorer, holdt workshop om frivillighet for ansatte i Helse og omsorg, koordinert TV-aksjonen i Rauma, søkt midler, spredt gode tilskudd fra Tilskuddsportalen, deltatt på møter og steppet inn som vikar på Formiddagstreff. 

Vi sees i 2020!